0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
1. Obwodnica Wieszowy. Czy coś wiadomo w tej sprawie, czy projekt został zarzucony czy jest tylko chwilowy impas, prosiłbym bym o info co wiadomo na tą chwile.
2. Brudne ulice. Jak wiadomo przez zimę ulice są posypywane wszelakim materiałem od popiołu po piasek, jednak po stopieniu śniegu nikt się tym marasem nie interesuje i właściwie leży nonstop
4. Tereny pod inwestycję. Myślę że powinno to być jedno z głównych źródeł przychodów naszej gminy, mówiąc jaśniej, inwestycje na nowo utworzonych terenach pod zabudowę zarówno domków mieszkalnych jak i większych inwestycji
Ulica Sienkiewicza zostanie tego roku zrobiona cała od nowa wraz z nowa nawierzchnią i tam etap "kanalizacja" zostanie zakończony.
Z tego co wiem, to rozpoczęli składnie ofert wykupu terenów przez które ma przebiegać obwodnica
Odśnieżanie jak i utrzymanie porządku przed posesją należy do właściciela
popytaj ile gmina straciła kasy na przekształceniu kilku pól na działki budowlane w samych Zbrosławicach
a czy planowana jest rozbudowa kanalizacji o ulice Tarnogórską ??
Ponadto na tarnogórskiej także przydały by sie chodniki, bezpieczne przejście poboczem graniczy właściwie z cudem
Lada dzień koparki przekopią ul. Wolności z przyległymi.
- utwardzenie drogi dojazdowej do Górnik- utwardzenie drogi dojazdowej od Leśnej do ul. TarnogórskiejPozwoliłem sobie zrobić zdjęcia drogi która, moim zdaniem jest w najgorszym stanie: ulica z Wieszowy do Górnik.
Także GDDKiA powinna wyremontować ulicę Bytomską wraz z chodnikami, dobrze jak by dobudowano chodnik do ul.Robotniczej zamiast pobocza bo sporo ludzi tam chodzi, czy zbudowano chodnik na ul.Dworcowej
P.S. Powiedzcie mi drogie dzieci w co zostanie przerobiony dawny zajazd na końcu Wolności:Tak mnie zżera ciekawość, że spać nie mogę.
No myślę że na wyborach stanie do walki godny przeciwnik P. Kowolika