Autor Wątek: Inwestycje i remonty w Wieszowie  (Przeczytany 6359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunnar

• Rozgadany Forumowicz
Odp: Inwestycje i remonty w Wieszowie
« Odpowiedź #15 dnia: 29.10.2009 00:04 »
nie wiem czy komukolwiek normalnemu oplacaloby sie wydawac wcale niemale siano na promocje wlasnej osoby, po to zeby zostac wojtem. Jednym slowem kontrkandydata pewnie nie bedzie :P

Offline yorg

• Maniak Forum
« Odpowiedź #16 dnia: 29.10.2009 17:40 »
@Gunnar
Toś podsumował wątek! Soczysty demotywator.
The Borg's frightening appearance may scare small children.

Offline Tom'ek

• Postopisarz [stopień 2]
« Odpowiedź #17 dnia: 02.11.2009 12:32 »
Zdjęcie dnia:

"Załatali" dziury na mojej ulicy. Nie wiem czy mam się Motyla Noga śmiać czy płakać?

a wam marzy się nowy wóz strażacki, dajcie spokój
« Ostatnia zmiana: 18.11.2009 09:44 wysłana przez Tom'ek »

Offline marcino

• Forumowicz Wieszowa NET
« Odpowiedź #18 dnia: 03.11.2009 09:53 »
Moze i droga nie wyglada za dobrze lecz 2-3 dziury mozna ominac a zebys sie kiedys nie zdziwił (oczywiscie nie zycze ci tego) jak bedziesz w potrzebie a straz nie wyjedzie ....i co wtedy?

Tak z innej beczki to lepiej pogadac o inwestycjach na przyszly rok 2010....moze ktos cos wie.
« Ostatnia zmiana: 03.11.2009 09:59 wysłana przez marcino »
Today ... Tomorrow... Silesia

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 03.11.2009 10:13 »
Co do dziur widze ze fachowa robota kto ma nad tym nadzor. Paranoja ze takie fuszerki jeszcze robia.
« Ostatnia zmiana: 13.01.2010 13:35 wysłana przez cudik »
All rights reserved

Offline Tom'ek

• Postopisarz [stopień 2]
« Odpowiedź #20 dnia: 03.11.2009 10:30 »
zebys sie kiedys nie zdziwił [...] jak bedziesz w potrzebie a straz nie wyjedzie ....i co wtedy?
Źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o to, że łatanie dziur jest ważniejsze od straży pożarnej, tylko:
W naszym sołectwie załatanie głupiej dziury to jest problem a jak już się za to wezmą to klękajcie narody, oczywiście wynika to z braku kasy i trzeba się posiłkować ograniczonymi umysłowo "fachowcami". A co dopiero zakup wozu strażackiego za kilkaset tysiaków.

Oczywiście wszystko jest do zrobienia, ale to wymaga odpowiednich ludzi na stanowisku i ogromnej determinacji w działaniu, a nie tylko na stwierdzeniu, że nie dali

Offline marcino

« Odpowiedź #21 dnia: 04.11.2009 16:42 »
To sie zgadzamy w tym wątku ;]. mysle ze nie tylko brak kasy ale i odpowiedniego nadzoru

Offline Kamila

« Odpowiedź #22 dnia: 06.11.2009 20:42 »
Cudik wez ten tekst przepisz na kartke papieru zbierz troche podpisow ( w tym naszych radnych) i wyslij do Wojta bo watpie w to, ze on czyta to forum.

ja też się podpiszę ...

no właśnie, mamy tu w Wieszowie kilka instytucji, czy miejsc, które powinny "świecić" , w oczy kolić i uwagę przyciągać, mam na myśli między innymi właśnie OSP, Przedszkole, Szkołę, a wszędzie tam bida, że aż piszczy - niedoposażone od środka i na zewnątrz... aż serce pęka...
« Ostatnia zmiana: 06.11.2009 20:48 wysłana przez Kamila »

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 07.11.2009 19:13 »
no właśnie, mamy tu w Wieszowie kilka instytucji, czy miejsc, które powinny "świecić" , w oczy kolić i uwagę przyciągać, mam na myśli między innymi właśnie OSP, Przedszkole, Szkołę, a wszędzie tam bida, że aż piszczy - niedoposażone od środka i na zewnątrz... aż serce pęka...

Teraz powiedzmy sobie szczerze czy Nasza Gmina jest biedna ?? Czy nie stac jej na realizacje takich przedsiemwzięc. Na same wykonanie elewacji pokrytej akrylem z tego co wiem można dosac dofinansowanie z WFOŚiGW. Co do Starazy to moim zdaniem dziwie się że ten samochód z drabiną stoi na podwórku bo przy przedszkolu są 2 garaże i z tyłu taka duza hala, o ile wiem to nasi Strażacy maja 3 samochody. Nie lepiej dobudowac garaże z boku strażnicy przecież jest tam beznadziejna łąka( jeżdżąc po polsce np. w strone Wisły są OSP Które maja po 5 garaży) którą można by wykozystac. A patrzac w przyszlosc niedaleką czy nie mogla by tam stacjonowa karetka. do Tarnowskich Gór troche jest a u nas bedzie wjazd na A1 No nic moze by te ostatnie zdania zapisac do tych marzeń???

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #24 dnia: 07.11.2009 21:15 »
czy komukolwiek normalnemu oplacaloby sie wydawac wcale niemale siano na promocje wlasnej osoby, po to zeby zostac wojtem
Niestety ale tak. I są to ludzie którzy już mają dużo - a "wójt" przed czy po nazwisku mimo wszystko nadal dobrze "wygląda". A i pensja nie mała.

no właśnie, mamy tu w Wieszowie kilka instytucji, czy miejsc, które powinny "świecić" , w oczy kolić i uwagę przyciągać, mam na myśli między innymi właśnie OSP, Przedszkole, Szkołę, a wszędzie tam bida, że aż piszczy - niedoposażone od środka i na zewnątrz... aż serce pęka.
1. OSP - chyba jedyna organizacja gdzie coś robią od siebie i dla wszystkich Wieszowian. Gdyby nie praca i zaangażowanie Naszych Strażaków nie byłoby w remizie nawet pół tego co jest. Więc delikatnie mówiąc odczepcie się od wieszowskiej OSP. Nie wrzucajcie ludzi którzy nieraz w środku nocy jadą do wypadku, czy rzucają robotę albo odpoczynek i jadą gasić czyjeś pole, do jednego worka z dyrektorkami przedszkola czy ZSP, bo po prostu w ten sposób Ich nie doceniacie.
2. Przedszkole, ZSP - placówki utrzymywane przez gminę. Za zarządzanie nimi odpowiadają dyrektorzy/dyrektorki. Ich pensja jak i pensje pozostałych pracowników jest wypłacana w mniejszej lub większej części przez gminę. To że budynki są w opłakanym stanie i "wyglądają bidnie" to "efekt pracy" ludzi zatrudnionych przez gminę. Sory, ale bycie dyrektorem przedszkola czy podstawówki nie kończy się po 8h i 5ciu dniach pracy. Może ostre słowa, ale znam osobiście uprzednie Panie Dyrektorki - zarówno przedszkola jak i podstawówki. I niestety ale obecne dyrektorki dalekie są od tego co potrafiły zrobić ich Poprzedniczki. Może przedszkole mnie tak bardzo "nie boli" i chętnie pomogę w akcji promowanej przez Kamilę, ale ZSP za te okna od wschodniej i północnej strony pomalowane ostatnio 15 lat temu przez rodziców ówczesnych uczniów nie odpuszczę. To tylko daje ogląd jak w gminie pilnuje się wydawania pieniędzy. Nikt mi nie wmówi że przez ostatnie 10 lat nie można okien w klasach wyremontować. Co robi woźny/palacz ? Przecież z palcem w d... dorosły mężczyzna pracując po 8h przez okres wakacji mając wolne soboty i niedziele wyremontowałby okna z tej strony budynku. A koszt kitu, farby i narzędzi przecież można rozłożyć w czasie. A tym którzy stwierdzą po co malować jak widać że wymieniają - jak widać nie ma kasy na dokończenie wymiany wszystkich okien to należy zabezpieczyć to co jest. A przede wszystkim to jest szkoła, a szkoła musi dawać pozytywny przykład. Jaki jest ten ... ? Mało tego - sołtys ma dbać o wygląd miejscowości ... . I radni ... . Szkoda gadać.
« Ostatnia zmiana: 08.11.2009 07:23 wysłana przez AnHELLuS »

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #25 dnia: 07.11.2009 22:03 »
To podstawówka ??? .... a ja w pierwszym momencie myslałem że to blok PGR-u :D Ale bida... :'(
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline marcino

« Odpowiedź #26 dnia: 08.11.2009 10:30 »
OSP - chyba jedyna organizacja gdzie coś robią od siebie i dla wszystkich Wieszowian
szacun Anhellus :)
Co do drabiny to stoi na dworze ponieważ pozostale dwa auta stoją w tym blaszaku (muszą byc w pełnej gotowości bojowej) gdyż w budynku twa remont ktory niestety sie troche przeciąga, udało sie pozyskac kafelki na caly garaz i troche kasy i trzeba to wykożystac. Na rozbudowe strażnicy jak i karetke nie ma szans bo ta"łaka" nie jest ani straży ani gminy a to co jest nie jest przystosowane do stacjonowania obsady 24h. Są inne plany co do naszej(waszej) straży.

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #27 dnia: 09.11.2009 09:30 »
. Co do Starazy to moim zdaniem dziwie się że ten samochód z drabiną stoi na podwórku bo przy przedszkolu są 2 garaże i z tyłu taka duza hala, o ile wiem to nasi Strażacy maja 3 samochody. Nie lepiej dobudowac garaże z boku strażnicy przecież jest tam beznadziejna łąka( jeżdżąc po polsce np. w strone Wisły są OSP Które maja po 5 garaży) którą można by wykozystac. A patrzac w przyszlosc niedaleką czy nie mogla by tam stacjonowa karetka. do Tarnowskich Gór troche jest a u nas bedzie wjazd na A1 No nic moze by te ostatnie zdania zapisac do tych marzeń???
Ransdorf tak jak marcion napisał trwa remont garażu od Ul. Bytomskiej który się przedłuża z powodu braku firm(nie chcą sie podjąć pracy za określoną ilość pieniędzy bo wiecej nie mamy) które wykonują wylewki z żywic epoksydowych. Łąka jest Prywatna i garaże nie zostaną dobudowane do boku co moim zdaniem było by dobre bo Karetka też mogła BY STAĆ były kiedyś takie plany że karetka ma stać w każdej gminie ucichło. Co do Remontu dodam że znów robimy większość w własnym zakresie zeby zmniejszyć koszty remontu. A ta duża HALA to Strażacy sami ją zdemontowali u sponsora przywieźli i złożyli ZA FRIKO.

OSP - chyba jedyna organizacja gdzie coś robią od siebie i dla wszystkich Wieszowian. Gdyby nie praca i zaangażowanie Naszych Strażaków nie byłoby w remizie nawet pół tego co jest. Więc delikatnie mówiąc odczepcie się od wieszowskiej OSP. Nie wrzucajcie ludzi którzy nieraz w środku nocy jadą do wypadku, czy rzucają robotę albo odpoczynek i jadą gasić czyjeś pole, do jednego worka z dyrektorkami przedszkola czy ZSP, bo po prostu w ten sposób Ich nie doceniacie.
AnHEELus bardzo to miłe usłyszeć że jesteśmy potrzebni, ale u nas też nie ma kolorowo, jak by nie było jeździmy o każdej porze dnia i nocy rzucając nie raz własne obowiązki. Ale jest nas coraz mniej gdyż każdy patrzy swojego życia.
       Dodam jeszcze jedną najważniejszą rzecz:
Mimo prawa które obliguje nas strażaków OSP do brania ekwiwalentu pieniężnego za akcje, ćwiczenia, szkolenia ( około 12zł / godz) żaden z naszych strażaków nie złożył pisma o wypłatę. Licząc że sytuacja Sprzętowa (myśle o nowym samochodzie sprzęcie etc.) się poprawi CÓŻ NIE ZMIENIŁO SIĘ NIC takie jest podejście do ludzi którzy nie raz narażają swoje życie by ratować czyjeś i TO ZA DARMO.
« Ostatnia zmiana: 13.01.2010 13:34 wysłana przez cudik »
All rights reserved

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #28 dnia: 09.11.2009 21:35 »
ale u nas też nie ma kolorowo
A gdzie ja coś takiego napisałem?
NIE ZMIENIŁO SIĘ NIC takie władza ma podejście
Czy to nie jeden z Was był radnym sołeckim w minionej kadencji ?  Jutro sesja RG w OSP w Czekanowie. Lepszego miejsca na złożenie wniosku o dofinansowanie straży oraz zabezpieczanie w budżecie kwoty potrzebnej na zakup wspomnianego przez Ciebie wcześniej wozu bojowego chyba nie ma. Zwłaszcza, jeśli cała akcja z finansowaniem wieszowskiej OSP "wypłynęła" przez nowiusieńką "kurzołapkę" OSP Czekanów. Wskakiwać w mundury i jazda :)

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #29 dnia: 10.11.2009 08:51 »
Z tym radnym toś im pojechał ;D. Ale to prawda. Był jeden ze strazaków radnym i co? I nic , pobory pobierał i udawał ze cos robi :P
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau