Autor Wątek: Inwestycje i remonty w Wieszowie  (Przeczytany 6652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
Odp: Inwestycje i remonty w Wieszowie
« Odpowiedź #45 dnia: 18.11.2009 22:32 »
Mamy już kolor na suficie

All rights reserved

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #46 dnia: 30.11.2009 09:15 »
Remont Świetlicy dobiega końca.
Są nowe kolory lamperia wykonana tynkiem kwarcowym, po jednej str wymieniono deski wokół parkietu i położona płytki, dokonano modernizacji ogrzewania i działa dosyć dobrze ( jak na razie nie było jeszcze mrozu ) wymieniono drzwi od ul. Bytomskiej więc może się podobać. Mimo braku środków na remont o dużej skali (kapitalka) zrobiono coś co lekko poprawi estetykę tego obiektu. w wkrótce dodam  jakieś fot.
All rights reserved

Offline mArCi_No1

• Forumowicz Wieszowa NET
« Odpowiedź #47 dnia: 04.12.2009 10:39 »
Byc moze cos sie bedzie działo na terenie LZSu gdyż jak mozna było wyczytac w ostatnich "Wiesciach Gminnych" gmina dostała dofinansowanie w kwocie 500 tyś na remont 7 boisk sportowych. Pytanie tylko które boiska i co w nich zostanie zrobione.

Tak z innej beczki.... Wiadomo komus coś o planach przeniesienia posterunku Policji do Wieszowy?
Today ... Tomorrow... Silesia

Offline Tom'ek

• Postopisarz [stopień 3]
« Odpowiedź #48 dnia: 28.03.2010 13:59 »
Już wiadomo co zostanie zrobione na boisku.
Wieść z Gminy donosi:
W zakres robót wchodzi: budowa ogrodzeń, montaż konstrukcji metalowej pod 100 miejsc siedzących oraz wyposażenie w samojezdny traktorek do koszenia trawy.
Euro się zbliża, chyba damy rade ;)

Poza tym ciekawi mnie czy gmina posiada zamiatarkę taką jak np ta:

Zakładany na ciągnik, cena 7 tyś zł, chyba warto zainwestować?
Czy oprócz mnie jest jeszcze ktoś kogo razi wszechogarniający brud na naszych ulicach?

Offline Kamila

• Prawdziwa "Gaduła"
« Odpowiedź #49 dnia: 30.03.2010 07:25 »
tak, mnie też razi  :(  ale cieszy inwestycja na boisku i kosiarka :)
« Ostatnia zmiana: 30.03.2010 07:27 wysłana przez Kamila »

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #50 dnia: 30.03.2010 17:12 »
Nie no... to na fotce to jakaś "zakurzarka" :D , bo niema w ogóle odprowadzania śmieci na przyczepę ( tak jak w popularnych w mieście "brodwayach" ) Jak zacznie się kręcić to tyle będzie kurzu fruwało w powietrzu ze tylko okna zamykać :D
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline Tom'ek

« Odpowiedź #51 dnia: 30.03.2010 20:30 »
Niezupełnie  :P
Myślisz że nas stać na taki "miejski"?
Ten ze zdjęcia ma bardzo prostą zasadę działania, na tej stronie masz video (od 42 sek) jak to działa, czyli jest po przeciwnej stronie pojemnik do którego szczotka zamiata maras.
Można tą zamiatarkę założyć na ciągnik, np na ten co w zimie odśnieża, tylko przydał by się inny kierowca, bo ten od odśnieżania to jakiś gamoń.

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #52 dnia: 30.03.2010 21:33 »
Tak tylko przy takim syfie jaki jest na naszych drogach to ciągnik nie ujedzie kilometra i trzeba by kosz już czyścić :P . Bo nikt go nie podniesie  :D . Słowem niepraktyczne .... chyba że na czyimś placu  :P  Musiałoby być jakieś odprowadzenie na przyczepę .  ;) A z kolei bez kosza to kurzawa na 4 metry do góry :D
Ale kombinuj dalej :D A nuż - widelec cos wykombinujesz  ( przynajmniej ci się chce ) Pzdr. ;)
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline Tom'ek

« Odpowiedź #53 dnia: 30.03.2010 22:31 »
Opcja przyznania się do błędu chyba u ciebie nie występuje, wolisz wymyślać frazesy takie jak ten:
Bo nikt go nie podniesie.
Tam jest hydrauliczny wysyp śmieci np do przyczepy którą będzie ciągnął za sobą.
Ten model co podałem ma pojemność zbiornika 170 litów ale oczywiście wersji jest mnóstwo, a podałem akurat ten model bo to jeden z najtańszy jaki znalazłem na allegro.
Cena wiadomo - to jedyne kryterium wyboru inwestycji w naszej gminie.
Poza tym, podobne zamiatarki obsługują drogi przy budowie A1 (+ zraszanie) więc aż takie niepraktyczne chyba nie są?

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #54 dnia: 31.03.2010 20:19 »
To trzeba było dać od razu fotke pełnego zestawu , a nie półfabrykatu do zapylania . Przecież nie będę się domyślał jak wygląda pełny zestaw do ciągnika którego to zestawu w życiu na oczy nie widziałem :P
Więc nie za bardzo rozumiem te twoje wywody na temat błedu . No chyba ze twojego , bo najpierw dajesz fotę  samych szczotek i piszesz ze by sie przydały  ??? potem dajesz fotę jakiegoś zestawu mikro w którym kosz jest montowany w zupełnie inny sposób niż w wersji poprzedniej ( co oczywiscie trzeba sobie wyobrazić , jesli się tego nie widziało ) i dopiero w ostatnim poście piszesz o szczegółach działania zestawu z ciagnikiem razem z fotą.
Mówiac krótko od d... strony napisane i jeszcze masz pretensje gdy człowiek domysla się zasady działania zestawu.

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #55 dnia: 31.03.2010 21:09 »
to na fotce to jakaś "zakurzarka"
Kilka takich szczotek posiada firma Eko-trans. Ich zielone traktory oczyszczają jezdnię przy terenie budowy A1. Czasem przejadą wzdłuż swojego terenu po ul. Wolności. Efekt jest średni, bo tylko przerzuca syf z jezdni na pobocze. Tyle z OT. Panowie - temat jest o inwestycjach nie o technice sprzątania ;)

Offline Tom'ek

« Odpowiedź #56 dnia: 01.04.2010 00:11 »
Panowie - temat jest o inwestycjach nie o technice sprzątania ;)
No właśnie zamiatarka jest tą inwestycją, a na to że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumienie nic nie poradzę. Nad zdj tej zielonej zmiotki jest słowo "ta" które jest odnośnikiem do szczegółowego jej opisu.
potem dajesz fotę jakiegoś zestawu mikro w którym kosz jest montowany w zupełnie inny sposób niż w wersji poprzedniej
Przykład w wersji mikro dałem tylko po to aby pokazać zasade działania anie że jest to mini kopia tej zielonej.
Przy zastosowaniu pojemnika na pewno śmieci nie trafiają na pobocze!

Tu macie jak to działa.

A tak w ogóle to problemem jest syf na ulicach a nie rodzaj i zasada działania zamiatarki. To, że nikt się tym problemem nie zajmuje pewno wynika z braku kasy ale skoro wydaje się grube tysiące na odśnieżanie to dlaczego nie na sprzątanie?
Podałem przykład pierwszej lepszej (tańszej) zmiotki bo o taką poniżej to sie moge prosić do usranej śmierci:
« Ostatnia zmiana: 01.04.2010 00:15 wysłana przez Tom'ek »

Offline Tom'ek

« Odpowiedź #57 dnia: 27.04.2010 12:10 »
Wygląda na to, że inwestycja na boisku LKS'u dobiega końca. Ogrodzenie zrobione, siedziska na 100 osób też, jeszcze tylko wyburzyć stary betoniok i będzie git majonez.

Można by uzupełnić galerie ale trzeba utworzyć album 2010 a do tego nie mam uprwawnień, więc AnHELLuS - działaj ;)

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #58 dnia: 27.04.2010 22:38 »
Album w galerii dodany. Teraz tylko męczcie ze mną MrMark'a o upgrade skryptu galerii do wersji 2 ;)

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #59 dnia: 28.05.2010 20:51 »
No co ja widzę :o dziury kleją w Wieszowie na Bytomskiej... Ciekawe z jaką dokładnością to zrobią ???