Autor Wątek: MiNt-8738-6C brak dzwięku  (Przeczytany 7422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dziadek

  • Rozgadany Forumowicz
  • ****
  • Wiadomości: 51
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« dnia: 10.05.2007 23:28 »
Witam!
Zakupiłem karte dzwiekowa z tej aukcji http://allegro.pl/item192747158_karta_muzyczna_6_kanalowa.html bo była tania a moja zintegrowana szwankowała na Ts'ie, ale po podłaczeniu i zainstalowaniu sterowników brak dzwięku wszystko w panelu sterowania mam ustawione na cmedia i glosnosc wszedzie na max, napoczątku pomyślałem ze żle kabelek podpiąłem ale juz sprawdziłem na kazdym wejsciu i nic zainstalowałem sterowniki z karty 8768 bo sa nowsze i lepsze i w 100% powinny działac dobrze na mojej karcie, ale dalej nic jak puszczam muzyke to niby lecie, ale nic nie słysze. Wiecie może o co chodzi?
Pozdrawiam

Edit:
teraz nawet jak odinstalowałem sterowniki z tej cmedi i wróciłem na AC97 zintegrowany to jest to samo wiec to chyba wina jakiś ustawień. Moze ktos wie o co chodzi bo mi juz wiecej myśli do głowy nie przychodzi, odinstalowałem i zainstalowałem nowsze sterowniki i dalej nie gra nie wiem co jest grane. Pls pomóżcie

Offline Rock

  • Forumowicz Wieszowa NET
  • *****
  • Wiadomości: 86
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #1 dnia: 11.05.2007 08:06 »
Zobacz na Dzwięki i urządzenia audio -> Zaawansowane-> Opcje-> Właściwości i poszperaj tam może coś nie zaznaczyłeś.

Offline MieH

  • Maniak Forum
  • *****
  • Wiadomości: 229
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #2 dnia: 11.05.2007 13:03 »
no to tak:

1. Jak siedzisz na tym Mint'cie, to wylacz ac97 w biosie, a jak siedzisz na ac97 - to wyciagnij tego mint'a z budy. Moze sie gryza.

2. Sprobuj jeszcze tych sterow do mint'a http://mint-electronics.com/drivers/sound_6ch_win_xp.zip

3. Jak zainstalowales te stery, to w menadzerze urzadzen nie masz moze jakiegos wykrzyknika przy obrazku karty dź.? Wtedy bylby problem ze sterami.

4. Sprawdz na innych sluchawkach.

5. Tray'u pliknij na ten glosniczek i sprawdz czy masz wszystkie suwaki na maxa przeciagniete.

Offline yorg

  • Pości z rana i wieczora
  • *****
  • Wiadomości: 304
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #3 dnia: 11.05.2007 21:08 »
odpal jkakiegoś linuxa live (np. ubuntu) i zobacz czy odtwarza dźwięk. jesli tak, to namieszałeś w windzie (reinstal maybe)
The Borg's frightening appearance may scare small children.

Offline Dziadek

  • Rozgadany Forumowicz
  • ****
  • Wiadomości: 51
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #4 dnia: 11.05.2007 23:33 »
zrobiłem wszystko co napialiscie nawet formata i dalej to samo. Jak kupiłem to przysłał mi sama karte może musze jakis kabel podpiąć do płyty głównej albo czegos??

Offline MieH

  • Maniak Forum
  • *****
  • Wiadomości: 229
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #5 dnia: 11.05.2007 23:51 »
A ten kodek ac'97  dziala ci?

Ewentualnie jest mozliwosc, ze akurat teraz ci k. dź na plycie padla, a ten gosciu przyslal ci złoma - a nie karte ;] Pozycz calkiem inna karte od znajomego...

Na przyszlosc lepiej doplacic te 40zl i kupic juz porzadnego LIVE'a, a nie przesiadac sie z deszczu pod rynne ;)

Offline Dziadek

  • Rozgadany Forumowicz
  • ****
  • Wiadomości: 51
MiNt-8738-6C brak dzwięku
« Odpowiedź #6 dnia: 12.05.2007 00:09 »
też nie działa więc nie wiem co jest grane bo zanim podłączyłem tą cmedie to jeszcze grał. Nie za bardzo mam od kogo pożyczyć karty dzwiekowej, jedyne co zrobiłem ta wyciągnąłem kabel z płyty głównej do złącz audio z przodu obudowy(ale wątpie żeby było to wina tego)

Edit:
Jeszcze zauważyłem ze ta cmedia jest troche krótsza niż slot PCI (ten wąski kawałek jest gdzieś o 1/3 mniejszy ale nie wiem czy to ma znaczenie

Edit:
podłączyłem ten kabel z płyty głównej i teraz integra działa, pozniej pokombinuje z ta co kupiłem. Na tej karcie mam pare wejsc na kable min. CD-AUDIO i AUX-in moze musze je połaczyc z płyta głowna albo napedem ??