żyjmy w myśli że obie ogromne inwestycje jakimi są A1 i kanalizacja oddają coś co poprawi estetykę Wieszowy nowy chodnik nowa ul bytomska na całej długości od skrzyżowanie do skrzyżowania w Boniowicach oznakowana wymalowana tak jak powinna być.
Ja właśnie żyłem w takiej myśli że kanalizacja poprawi estetykę mojej ulicy i przyległych, ale brutalna rzeczywistość wybiła mi z głowy te naiwne marzenia, stało się dokładnie odwrotnie. Może Bytomska, Sienkiewicza i Dworcowa skorzysta na tym całym zamieszaniu ale ulice po przeciwnej stronie niestety nie, kij nam w oko i patrzcie się tam jako

.
Przy okazji A1 na pewno zmodernizują całe skrzyżowanie dk78 i dk94, oraz odcinek dk 94 od orlenu do pierwszych zabudowań Wieszowy, ale dlaczego mieliby to rozszerzyć o dalsze 3 km aż do Boniowic?
Oczywiście żyjmy w przekonaniu, że władze województwa zrobią nam prezent i wyremontują całą Bytomską, potem dorzucą jeszcze obwodnice, Unia da nam pieniądze na kanalizacje a gmina na 4 km chodnika ze ścieżką rowerową, i będziemy żyli długo i szczęśliwie

baju baju baj.
Najważniejsze by mieć marzenia, może się kiedyś zrealizują.