Autor Wątek: Chodnik na Dworcowej  (Przeczytany 2352 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
Chodnik na Dworcowej
« dnia: 10.09.2009 15:29 »
Jak można zauważyć Firma zakończyła 1 etap budowy chodnika na ul. Dworcowej i przyznam się że wygląda to bardzo efektownie. Dodam że chwała pewnej osobie ( niestety nie wiem kto tego dokonał bo na pewno nie sołtys ) za wyprostowanie chodnika przy posesji P. Pigulla i P. Przespolewski rosły sobie 2 drzewa dzięki że ktoś wpadł na pomysł żeby je usunąć bo można śmiało wózek z pociechą pchać. Podobna sytuacja jest z Zbrosławicach tyle że tam drzewo rośnie z środku chodnika  :-\
Ciekawi mnie usunięcie drzewa na wysepce koło blaszoka ( P Erazmus ) podobno wysepka ma zniknąć i ma być zrobiony bezkolizyjny pas na ul.Dworcową  w końcu :) :laugh:

Offline AnHELLuS

• Administrator
Odp: Chodnik na Dworcowej
« Odpowiedź #1 dnia: 10.09.2009 21:06 »
Możesz wrzucić zdjęcia, bo jakoś nie zanosi się żebym się wybrał z aparatem na Dworcową w najbliższych dniach ?

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
« Odpowiedź #2 dnia: 11.09.2009 19:53 »
No coś się zrobi mam nadzieje tylko jestem tu nowy i co mam dodać tu na forum czy do galerii

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 11.09.2009 22:05 »
Najlepiej do galerii -> galeria.wieszowa.pl , a potem dać linka na forum :)

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 12.09.2009 15:47 »

3 skromne zdjęcia ale przynajmniej coś widać jakość zdjęć nie jest rewelacyjna gdyż zrobiona kom no ale coś widać.

Offline mArCi_No1

• Forumowicz Wieszowa NET
« Odpowiedź #5 dnia: 13.09.2009 13:48 »
wszystko wyglada bardzo estetycznie. teraz tylko dbac by nie zarosł. swoją droga dziwne by bylo gdyby drzewa zostały bo przy remoncie drogi ziemiecice szałsza wycieto ich bez zastanowienia ok 300. Niestety dochodza słuchy ze nie wszyscy sa przychylni budowie chodnika bo a to ktos nie bedzie mial gdzie auta zaparkowac a to ze tyle lat nie bylo to i po co teraz ma byc. mam nadzieje ze reszte chodnika przynajmniej do panstwa Taszek wybudują w przyszłym roku
« Ostatnia zmiana: 13.09.2009 13:52 wysłana przez marcino »
Today ... Tomorrow... Silesia

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 13.09.2009 15:09 »
Potrzebny jest na pewno sam byłem świadkiem że jak jedzie TIR i Autobus a do tego jeszcze idą piesi to co ludzie wchodzą na trawniki żeby im się nic nie stało. Co do parkowania aut to chyba najwięcej jest ich koło P. Snurawy ale to mechanik wiec nie ma się co dziwić oby tylko nie stały na chodniku :P ale tu już będzie zadanie do naszej straży wiejskiej :P żartując oczywiści jaestem zupełnie za chodnikiem nie tylko na Banie ale w całej wsi niech w końcu kończą to kanalizacje na bytomskiej i tam też by się przydał chodnik z  ścieżką rowerową a miejsce jest :) 

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: 13.09.2009 19:16 »
@ ransdorf dzięki za foty. Zmotywowałeś mnie żeby ruszyć 4y litery na spacer na ul. Dworcową :)

... i skończyło się rumakowanie ...

Generalnie chodnik jest super - przejazd z dziecięcym wózkiem to "bajka", pytanie tylko  jak długo nawierzchnia będzie taka dobra, jak już teraz niektórzy właściciele dosłownie ją olewają :

jakie to "wieszowskie" ...

Więcej fotek w galerii.

Offline ransdorf

• Rozgadany Forumowicz
« Odpowiedź #8 dnia: 20.09.2009 13:20 »
Każdy myślę, że o swoją część zadba jest on technicznie dobrze wykonany to i też nie powinien zarosnąć chwastami. Widać problem z odprowadzeniem wody z rynny które myślę właściciel tego domu niebawem jakoś sensownie przerobi żeby nie zalewało chodnika.
... i skończyło się rumakowanie ...
  Nie rozumie twojego sceptycznego podejścia do tego co zostało zrobione Fakt cała Wieś powinna mieć taki chodnik ale tego mam nadzieję też doczekamy :laugh: chcąc nie chcąc jakieś plany zaczynają przechodzić w realia a nie tylko na papierze. Wizytówką jest ul. Bytomska ale do puki nie będzie tam kanalizacji to chodnika raczej też nie KWESTIA CZASU. 

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #9 dnia: 20.09.2009 13:35 »
Zgadzam się mieszkam w okolicach ul. Dworcowej i powiem że chodnik potrzebny :D. Ul. Bytomska faktycznie wizytówka i tu chodnik z ścieżką rowerową to było by coś ??? ale jak wspomina Ransdorf jeśli kanalizacja nie będzie gotowa to nikt nie zrobi chodnika, do tego dochodzi budowa A1 wiąże się to z poważnymi szkodami w nawierzchni na DK 94 (ul.Bytomska) >:(  :/co za tym idzie Wieszowa może na tym zyskać Dlaczego ??? proste przypomnijcie sobie remont mostu w Czekanowie objazd przez Świętoszowice. I jest szeroka z poboczem nowa droga( szkoda że przy przejeździe kolejowym nie ma znaków ostrzegawczych że taki przejazd tam jest tylko samotny znak STOP) :? mimo tego że padło tam 300 drzew trudno drzewa moim zdaniem powinny być min 10-20m od jezdni. Zastanawia mnie dlaczego też nie zrobili Świętoszowic przy okazji ale pewnie chodzi o $$$ :P (tam też nie można zamknąć całkowicie ulicy jak miało miejsce na nowym odcinku) żyjmy w myśli że obie ogromne inwestycje jakimi są A1 i kanalizacja oddają coś co poprawi estetykę Wieszowy nowy chodnik nowa ul bytomska na całej długości od skrzyżowanie do skrzyżowania w Boniowicach oznakowana wymalowana tak jak powinna być.
All rights reserved

Offline Tom'ek

• Postopisarz [stopień 3]
« Odpowiedź #10 dnia: 21.09.2009 10:26 »
żyjmy w myśli że obie ogromne inwestycje jakimi są A1 i kanalizacja oddają coś co poprawi estetykę Wieszowy nowy chodnik nowa ul bytomska na całej długości od skrzyżowanie do skrzyżowania w Boniowicach oznakowana wymalowana tak jak powinna być.
Ja właśnie żyłem w takiej myśli że kanalizacja poprawi estetykę mojej ulicy i przyległych, ale brutalna rzeczywistość wybiła mi z głowy te naiwne marzenia, stało się dokładnie odwrotnie. Może Bytomska, Sienkiewicza i Dworcowa skorzysta na tym całym zamieszaniu ale ulice po przeciwnej stronie niestety nie, kij nam w oko i patrzcie się tam jako >:D.
Przy okazji A1 na pewno zmodernizują całe skrzyżowanie dk78 i dk94, oraz odcinek dk 94 od orlenu do pierwszych zabudowań Wieszowy, ale dlaczego mieliby to rozszerzyć o dalsze 3 km aż do Boniowic?

Oczywiście żyjmy w przekonaniu, że władze województwa zrobią nam prezent i wyremontują całą Bytomską, potem dorzucą jeszcze obwodnice, Unia da nam pieniądze na kanalizacje a gmina na 4 km chodnika ze ścieżką rowerową, i będziemy żyli długo i szczęśliwie  :D baju baju baj.

Najważniejsze by mieć marzenia, może się kiedyś zrealizują.
« Ostatnia zmiana: 21.09.2009 10:28 wysłana przez Tom'ek »

Offline mArCi_No1

• Forumowicz Wieszowa NET
« Odpowiedź #11 dnia: 21.09.2009 16:41 »
słyszalem informacje ze cala bytomska ma byc wyremontowana po wybudowaniu A1 a chodnik po kanalizacji, to chyba bylo na zebraniu wiejskim na temat autostrady. co do chodników to ani na bytomskiej ani na dworcowej nie jest to inwestycja gminy. bytomska to droga krajowa i chodnik nalezy do niej wiec jak bedzuie robiony to przez GDDKiA a dworcowa to droga powiatowa i to inwestycja powiatu
Today ... Tomorrow... Silesia

Offline Tom'ek

• Postopisarz [stopień 3]
« Odpowiedź #12 dnia: 21.09.2009 18:49 »
No to powiało optymizmem, jeśli inwestycje na Bytomskiej są w gestii GDDKiA to jeśli zrealizują obietnice to powinno być pikuś glancuś, tak jak jest teraz w Opolskiem na DK94 np w Błotnicy Strzeleckiej. Chyba, że nas Ślązaków już tak nie dopieszczą i odstawią fuszerkę ale bądźmy dobrej myśli, już nie mogę się doczekać 2012.

Offline bonki

• Nowy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 21.09.2009 19:13 »
Co do chodnika na Bytomskiej to jest szansa, ze zostanie on wyremontowany przy budowie kanalizacji, bo GDDKIA nakaze odbudowe istniejacego chodnika, a jak wiadomo nie jest on w najlepszym stanie.

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #14 dnia: 22.09.2009 10:34 »
Nie wierze w to że jak będą budować A1 i Bytomska zostanie zniszczona to GDDKiA nie naprawi szkód powstałych przy jej budowie to ich wizytówka do naszych władnych należy poczynić starania żeby naprawa nie tyczyła się odcina skrzyżowania tylko całości drogi chcąc nie chcąc takie ciągłe łatanie nic nie daje ( najzabawniejszym sposobem jest TURBOELEFANT  :/ :laugh: ;D :-\ jedzie auto wylewa w koleiny lepik czo coś podobnego i zasypuje to drobnymi kamyczkami Rewelacja tylko szkoda że klei sie to do kół i po chwili już plomby nie widać ten dentysta jest beznadziejny)
All rights reserved