Autor Wątek: Garść informacji z Wieszowy.  (Przeczytany 293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AnHELLuS

• Administrator
Garść informacji z Wieszowy.
« dnia: 31.05.2010 09:17 »
Postanowiłem nie uzupełniać kilku starszych wątków i spisać to w jednym. Po kolei:

1. W piątek 28 maja 2010 zgodnie z ustaleniami podjętymi na Zebraniu Wiejskim  z dnia 15 grudnia 2009r firma Protonet raczyła rozebrać resztki swojej nigdy nieuruchomionej sieci. 

2. GDDKiA i jej podwykonawcy wreszcie raczyli (po długiej batalii ) poszerzyć bajpas, tak by piesi mogli bezpiecznie przejść do skrzyżowania. Niestety zamiast służyć mieszkańcom, częściej robi za parking dla samochodów firm podwykonawczych.

3. Firma Maniera Service zakończyła inwestycję związaną z budową szkieletu sieci w oparciu o  technologię światłowodową. Czekamy na nową ofertę :)

4. Z powodu silnego (i niezrozumiałego dla mnie) oporu przewodniczącego Rady Gminy Pana Andrzeja Dramskiego oraz radnego rady gminy Pana Grzegorza Kłaczka jarmark odpustowy odbył się według starych zasad wzdłuż ul. Bytomskiej. Cóż obaj Panowie startowali do wyborów mając w swoim programie na jednym z pierwszych miejsc poprawę bezpieczeństwa. Widać pamięć już nie ta ... .

Wiem, że to nie wszystko - jeśli ktoś może coś w tym temacie dodać to nie krępować się - pisać. Również wszelkie komentarze mile widziane.