Autor Wątek: Nowa wieść z gminy już dostepna!!! Ale bajer ...  (Przeczytany 1057 razy)

Offline HawK

• Rozgadany Forumowicz
  • www.wynajmijnamiot.pl
    • Wynajmij namiot
Odp: Nowa wieść z gminy już dostepna!!! Ale bajer ...
« Odpowiedź #15 dnia: 18.11.2010 16:16 »
Ja też takie otrzymałem a z tego co mi wiadomo to jest to nie zgodne z przepisami!! jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #16 dnia: 18.11.2010 16:45 »
Wkładka "miesna" była i owszem . Jednak jesli była ona finansowana przez osobę do której one nalezały tj. KWW Lepsza Gmina Zbrosławice. Problemu byc nie powinno . A że osoba roznosząca wrzuciła ulotki do gazetki... no cóż. Raczej tylko mało etyczne.... Gorzej jesli okazałoby się że finansowała całość (tj. gazetka + ulotki) gmina....
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline diablica

• Znajomy z Forum
« Odpowiedź #17 dnia: 18.11.2010 16:51 »
Tak, to jest niezgodne z prawem, ale jak widać wójt sobie robi samowolkę! A może to ta sama drukarnia drukowała i też na nasz, podatników koszt???? Ciekawe czy faktura przeszła już przez Urząd Gminy, albo dopiero przejdzie? ???

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #18 dnia: 18.11.2010 17:02 »
Podaj jakiś przepis lub podstawę prawną, bo szukałem i nic nie znalazłem w tym temacie . Niezgodne jest (jak pisałem wyzej) jeśli fakturę za ulotki zapłaci gmina, a nie KWW Lepsza Gmina Zbrosławice. ;) lub byłyby one rozdawane w czasie ciszy wyborczej .
« Ostatnia zmiana: 18.11.2010 20:01 wysłana przez BLOONDYN »
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline diablica

• Znajomy z Forum
« Odpowiedź #19 dnia: 19.11.2010 07:50 »
Przeczytaj Ordynację Wyborczą.

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #20 dnia: 19.11.2010 16:57 »
Przeczytałem , ale nie znalazłem nic, co by miało związek z zakazem roznoszenia prasy z ulotkami.
Jeśli jest takowy punkt w ordynacji wyborczej to proszę o numer artykułu.