Autor Wątek: Kto na przewodniczącego RG ?  (Przeczytany 1492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robin

• Nowy Forumowicz
  • **
Kto na przewodniczącego RG ?
« dnia: 26.11.2010 15:17 »
Może to nie pytanie do Pana ale nowej Rady Gminy kto będzie przewodniczącym?

[...]
Resztę postu skasowano przez administratora.
Więcej informacji tutaj: http://forum.wieszowa.pl/index.php/topic,2146.0.html
« Ostatnia zmiana: 30.11.2010 22:57 wysłana przez MrMark »

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
Odp: Kto na przewodniczącego RG ?
« Odpowiedź #1 dnia: 26.11.2010 17:05 »
Może to nie pytanie do Pana ale nowej Rady Gminy kto będzie przewodniczącym. Mam nadzieję, że nie p.Andrzej. Jego czas też powinien się skończyć. Przez te wszystkie lata nie dążył do rozwoju gminy. Dbał o pewne sprawy ale popierał stagnację. Kochano Rado nie pozwólcie by ktoś wami kierował. Powodzenia w podejmowaniu decyzji samodzielnych.

No jeśli nie Dramski to kto Pan, Andrzej ma doświadczenie w tej kwestii kogo innego by posadzić na to stanowisko? skoro dużo osób nowych w radzie. A to powinna Rada Gminy być zgodna i razem walczyć o lepsze jutro w Gminie.
All rights reserved

Offline Bloody

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: 26.11.2010 18:46 »
Także jestem zdania że pan Andrzej nie powinien pełnić funkcji przewodniczącego, jako radny tak, ale przewodniczący nie.
Jak dla mnie jest za mało zadecydowany oraz kreatywny. Sądzę że na tym stanowisku także powinien spróbować sił kto inny.
Ten nasz świat to istny narreturn ;)

Offline Robin

• Nowy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 26.11.2010 19:05 »
Dokładnie nie wiem ale p. Andrzej chyba był już dwie kadencje przewodniczącym i nic wielkiego nie zdziałał jeżeli chodzi o rozwój gminy. Jeżeli w gminie naszej mają nastąpić zmiany to ten pan nie może być przewodniczącym. W tej radzi znalazło się kilka osób, które nie zdecydują się zagłosować za oszczędnościami.
np: w komunikacji, oświacie, straże poż i inne. O pozyskiwaniu środków zewnętrznych nie mają pojęcia - tym się musi zająć zatrudniony specjalista. Czas p. Andrzeja się skończył i już. Podczas tych wyborów mógł startować na stanowisko wójta i myślę, żeby wygrał ale bał się przeciwstawić byłemu wójtowi. Moim zdaniem nie powinien teraz przeszkadzać.

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 26.11.2010 20:11 »
Ten wątek jest wydzielony z "Pytań do wójta".

Dokładnie nie wiem ale p. Andrzej chyba był już dwie kadencje przewodniczącym
Dobra rada od administratora - za nim zaczniesz na kogoś "najeżdżać" publicznie  dowiedz się o nim chociaż podstawowych informacji. A tych sporo nawet w sieci ;)

Pan, Andrzej ma doświadczenie w tej kwestii
Owszem ma i nadal jest w RG - dlatego nie ma problemu by służył swoją wiedzą osobie wybranej na przewodniczącego/ą. A co do reszty - podpisuję się pod tym co napisał Bloody.
« Ostatnia zmiana: 26.11.2010 21:19 wysłana przez AnHELLuS »

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #5 dnia: 26.11.2010 22:43 »
Wiem że piszę nie na temat... ale zdecydowanie i ilość "reakcji"  AnHELLuSa dzisiaj na forum mnie osobiście pozytywnie zaskakuje ;) Tak trzymać! ;)
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 27.11.2010 12:11 »
Od siebie dodam i to nawet już  AnHELLuS wspominał w temacie wyborczym, Nie najważniejszy jest przewodniczący ale cała rada jako jedność. A czy przewodniczącym zostanie dramski czy inny co to zmieni, ważne by Gmina zaczeła się realizować i to dosłownie.
« Ostatnia zmiana: 27.11.2010 12:17 wysłana przez cudik »
All rights reserved

Offline Robin

• Nowy Forumowicz
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 27.11.2010 14:28 »

[...]
Post skasowano przez administratora.
« Ostatnia zmiana: 30.11.2010 23:09 wysłana przez MrMark »

Offline pracownik_urzedu

• Kandydat na Forumowicza
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28.11.2010 19:09 »

[...]
« Ostatnia zmiana: 30.11.2010 23:09 wysłana przez MrMark »

Offline mieszkaniec Wieszowy

• *
« Odpowiedź #9 dnia: 28.11.2010 19:25 »

[...]
« Ostatnia zmiana: 30.11.2010 23:10 wysłana przez MrMark »

Offline Bloondyn

• Post-man
« Odpowiedź #10 dnia: 29.11.2010 07:04 »
Coś mi się wydaje  że krążąca historia o tzw. "haku" jakiego podobno miał p.Grzegorz K. na p.Wiesława O. , a który doprowadził do zatrudnienia pani K. na gminie . Staje sie coraz bardziej prawdopodobna...
Takich jaj to nawet w Kiepskich niema . :D
To forum mi się coraz bardziej podoba . Pranie brudów jest najlepszą metodą do osiągnięcia czystości  :D

PS.Posta poprawiłem, aby był zgodny z prawem  ;)
« Ostatnia zmiana: 02.12.2010 09:02 wysłana przez BLOONDYN »
"Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia" Jean Cocteau

Offline Young blood

• *
« Odpowiedź #11 dnia: 29.11.2010 16:53 »

[...]
« Ostatnia zmiana: 30.11.2010 23:12 wysłana przez MrMark »

Offline MrMark

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: 29.11.2010 22:13 »
Poprzednim postem zostałem wywołany do tablicy.
Jako że byłem radnym poprzedniej kadencji, to poprzednia wypowiedź dotyczy również mojej osoby.
Pozwolę sobie odpisać na ten post z imienia i nazwiska jak mam zwyczaj to czynić, ale i oczekuję od dyskutanta tego samego.

Muszę niestety stwierdzić, że Pan/Pani young blood należy do dość szybko zwiększającej się grupy anonimowych naganiaczy, którzy tylko
psują to forum (jak również mieszkaniec wieszowy, robin czy pracownik urzędu).
Rejestrują się by napisać jednego/dwa posty, po czym rejestrują się jako następna osoba. TAKICH TU NIE POTRZEBUJEMY!!!!
Skasujemy wszystkie posty osób które się nie przedstawią.
A są to jedne i te same osoby.
Szkoda, że wielu nowych pseudoużytkowników na tym forum nie ma odwagi przyznać się, kim są. Przecież wszyscy się znamy.
Nie może tak być, że jedne i te same osoby za pomocą tego forum rozgłaszają różne prawdziwe i nieprawdziwe informacje.

Odpowiedź do poprzedniego posta:
Jeżeli Pan/Pani nie zna sprawy autobusów w gminie Zbrosławice, to proszę nie wypowiadać się w ten sposób.
Bycie radnym to nie tylko podejmowanie popularnych decyzji, przynoszącym poparcie, ale to także umiejętność podjęcia decyzji,
która jest rozsądną dla gminy, ale nie popularną z punktu widzenia społecznego.
Może gdyby potrafiono podejmować niepopularne decyzje i w gminie bardziej oszczędzano, to byśmy mieli w końcu wymienione okna w szkole, bo to już wstyd.

Poczta Polska chciała likwidacji placówek w całej gminie, i logicznym jest, że przewodniczący rady gminy zadziałał razem z Wójtem w tej sprawie.
Czego Pan/Pani oczekiwała od pojedynczego radnego? Tu sama władza gminy musiała działać- i tak się stało- ku oczekiwaniom wszystkich mieszkańców gminy.
Proszę nie stawiać mi to jako zarzutu, że źle wypełniałem obowiązki!

Zapraszam do Pana/Panią do dyskusji, to na pewno się wiele wyjaśni.
Oczekuję że Pan/Pani się przedstawi publicznie.

A co do Pana Kłaczka to powiem, że jego żona zatrudniona była 10 miesięcy wcześniej w Urzędzie (w konkursie) niż Pan Kłaczek został radnym z Wieszowy.
« Ostatnia zmiana: 29.11.2010 22:34 wysłana przez MrMark »

Offline cudik

• Rozpisany Forumowicz
« Odpowiedź #13 dnia: 29.11.2010 22:33 »
Ja słówko na temat autobusu. Skoro ma być autostrada i most na ul. gołąbkowej możne by 14 i 57 pościć przez Grzybowice, tylko tu by  trzeba dogadać sprawę z Zabrzem, po takim rozwiązaniu w praktyce 132 możne odejść do lamusa. nie róbmy z tego większego tematu tak mi się nasunęło bo chyba nawet już kiedyś plan taki był.
All rights reserved

Offline AnHELLuS

• Administrator
« Odpowiedź #14 dnia: 29.11.2010 22:50 »
@ cudik pływasz kolejny raz po tematach - chociaż doceniam Twój wkład w to forum, to moja cierpliwość względem akceptacji takiego stanu rzeczy jest na wyczerpaniu i po prostu zablokuję Ci możliwość pisania na tydzień.