0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam wszystkich. Dołączam swój głos do dyskusji o przyszłości gminy po tegorocznych wyborach. Na początek chcę poprzeć złożony wcześniej wniosek o rozszerzenie formuły wątku do "dyskusji z wójtem". Po pierwsze, wójt wyraził taką chęć i potrzebę a po wtóre trudno jest tylko zadawać pytania i czytać odpowiedzi. Dyskutujmy z wójtem. Przypuszczalnie z czasem dyskusja stanie się wielowątkowa, być może rozwinie się wręcz w nasze forum komunikacji z wójtem a w przyszłości może i z urzędem. Zacznijmy budować taką platformę porozumiewania się. Zakładając, że administrator uwzględni powyższe, nie będę dzisiaj pytał, a raczej odniosę się do wcześniejszych wypowiedzi. Na początek to, na co szczególnie zwróciłem uwagę. Uważam, że pomysł wójta zapraszania na dyskretne rozmowy jest delikatnie mówiąc niestosowny. Od tego jest właśnie forum aby przedstawiać takie sprawy, piszmy po prostu jaśniej i konkretniej a wówczas wszyscy będziemy znać sprawę, a nie tylko "dyskretni" rozmówcy. Poza tym uważam, że mimo zastrzegania się i ubrania tego w zgrabne słowa ma to coś z donosicielstwa (bez urazy). Chcę to rozumieć jako nienajszczęśliwszą próbę wypracowania formuły dialogu wójta z nami. Powtarzam, od tego mamy forum i tutaj się spotykajmy. Odnosząc się do opinii o wyborze zastępcy uważam, że nie zawsze będziemy zgadzać się z decyzjami wójta. Rozumiem i uważam za istotne przedstawiane argumenty za i przeciw. Osobiście skłaniałbym się za poparciem wyboru wójta, gdyż od sprawności i dobrej współpracy tego tandemu będzie wiele zależało. Jeżeli wójt uważa, że taki skład jest optymalny, to przyjmijmy, że wie co robi.