Witam. Od jakiegoś czasu, nie wiem od ilu dokładnie (pare miesięcy) mam problem. Gram w CS'a ale już nie tak 4fun tylko coś na poważnie. Gramy z kumplami ligi itp. Ale to nieważne. Ważne jest to że swobodnie pograć mogę jedynie w godzinach 24 - 13 po południu. Orientowałem się już i moja prędkość (6mb/s) musi wystarczyć aby płynnie grać, już nawet 1mb/s wystarczy. Więc zwiększenie prędkości nic nie da. Po prostu po wpisaniu w konsolę gry komendy : net_graph 3 pokazuje dokładnie ile pakietów zostaje zgubionych. Cały czas skaczą one 1 - 10. W nocy jednak nie skacze nic i gra się świetnie. Ping tutaj nie ma większego znaczenia, chociaż w godzinach szczytu również jest on zwiększony o około 20 ms. Przyczyną jest tu chyba to że ściągam sygnał z czegoś i po prostu różne urządzenia zakłócają swobodne jego przepływanie i pakiety się gubią. Rozmawiałem już z Arturem i zaproponował że będę miał podłączenie 'bezpośrednio ze słupa'. Jednak nie wiem za bardzo czym to się różni? Jak myślicie czy wtedy sytuacja ma szansę się poprawić?
Załączam jeszcze jako potwierdzenie moich słów screena z cmd w windowsie na IP jednego z dobrych serwerów. Widać jak skacze ping. Zaznaczam, że w nocy żaden pakiet się nie gubi i ms jest zawsze od 5 - 20 ms.
SCREENYProszę naprawdę o pomoc i odpowiedzi, które pomogą mi w rozwiązaniu problemu!
Pozdrawiam