0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tobek - po pierwsze nikomu nie lżyłem ( nawet tobie ) . Gdybym to chciał zrobić , troche inaczej bym ci odpisał. Tak jak pisał olo jednak jesteś z TDJ , albo dla nich pracujesz. Piszesz - "merytorycznie" jednak NIE PODAJESZ ANI JEDNEGO PRZYKŁADU dobroci TDJ. ZA to Ja podałem przykład z Glinik .
Osądzeni nie są , ale są OSKARŻENI ....
Czy pan D. Jest rolnikiem? No nie . Czy był MIESZKAŃCEM POWIATU TARNOGÓRSKIEGO? No tez nie ( był tylko na lewo zameldowany- tak jak inni członkowie rodziny w innych powiatach ) Czy składał NIEPRAWDZIWE OŚWIADCZENIA jakoby dzierżawcy gruntów ( które chciał kupować od kościoła i mający PRAWO DO PIERWOKUPU np. w Zabrzu ) maja gospodarstwa powyzej 300ha co dyskwalifikowało ich w pierwokupie? No tutaj akurat TAK. Mam pisać dalej ? To są za małe miejscowości. Tutaj wszystko sie rozniesie , a sława o dokonaniach właścicieli TDJ po prostu ich przerosła . Czy ludzie potrzebują wyroku aby wiedzieć co sie dzieje u sąsiada? Ja podałem kilka przykładów teraz TY podaj jakieś GODNE uwagi dokonania twoich mocodawców . Tylko proszę - bez wodolejstwa i żeby cię fantazja nie ponosiła ( wszystko można sprawdzić)
Kolejnym oskarżonym jest syn Jacka D., Tomasz, który odpowie m.in. za pranie pieniędzy. Robert W. jest oskarżony o wyłudzenie poświadczenia nieprawdy, przywłaszczenia prawa majątkowego i pranie pieniędzy. Za to ostatnie przestępstwo odpowiedzą też: żona Roberta W. - a zarazem córka Jacka D. - Hanna W., żona Jacka D. - Gabriela K. i Karolina D. - żona Tomasza D. Oskarżeni w śledztwie nie przyznali się do stawianych im zarzutów. W tym wątku występowała jeszcze jedna osoba, ale została wyłączona za względu na stan zdrowia - powiedział prok. Szułczyński....Zabezpieczono też mienie wartości 29 mln zł - prokurator uznał, że ziemia, która była przedmiotem obrotu pomiędzy tymi osobami, może ulec przepadkowi jako korzyść majątkowa pochodząca z przestępstwa. "
Gdzie TDJ wyciągnął upadający zakład i uratował go przed bankructwem, spowodowanym złą polityką poprzednich ekip w zarządach?
Powiem szczerze, że wmawianie mi, osobie, która jest stąd i której zależy na tym regionie,
tobek - POLEMIKA Z TOBĄ STAJE SIĘ BEZPRZEDMIOTOWA ...
Miałeś podać MERYTORYCZNE ( lubisz to słowo ) przykłady pozytywnej działalności TDJ . Napisałeś 7 postów i dalej kicha
URATOWAŁ? Jakoś pracownicy z Glinik mają inne zdanie .Poczytaj sobie ... no ale tobek ma inne zdanie
Postawienie kogoś w akt oskarżenia to bazowanie na insynuacjach ? Reasumując znaczy KAŻDY prokurator wg. ciebie bzdury pisze w akcie oskarżenia ...
Ale mam rozwiązanie ... Niech TDJ postawi swoją firmę spedycyjną obok twojej działki ( posesji).Mieszkańcy Świętoszowic będą zadowoleni bo pozbędą się niechcianego sąsiedztwa, TY bedziesz zadowolony bo inwestycja nie "ucieknie" , a gmina też będzie zadowolona bo jej trochę grosza skapnie
Po sobotnim spotkaniu w Wieszowie nie można sie oprzeć wrażeniu że Wójt i Radni mają zdanie mieszkańców głęboko gdzieś. Forma dyskusji wyglądała tak samo jak na zebraniu w Świętoszowicach, Wójt jest juz zdecydowany i jak sam to powiedział dla gminy sa tylko dwie drogi, tereny przemysłowe i wiatraki. Proponuje aby mieszkańcy Świetoszowic oraz pozstałych sołectwa na których planowane sa wiatraki połaczyli siły i wystąpili z wnioskiem o referendum.
Famur się kula bo Kompania Węglowa ( główny odbiorca maszyn FAMURU ) dobrze przędzie , a konkurencji na rynku Polskim nie ma zbyt wiele. Tym prościej jest robić z kopalniami interesy, bo to właściwie ostatnie bastiony komunizmu ( jeśli chodzi o gospodarność ) Kradnie sie ile wlezie. Wystarczy dać odpowiedniej osobie w łapę i miliony lecą Co bedzie gdy koniunktura się skończy ? To jest dobre pytanie...
Zanegowałeś zarzuty prokuratorskie , ale zgrabnie nie przytoczyłeś zarzutów wobec właścicieli TDJ iż podawali się za ROLNIKÓW INDYWIDUALNYCH by zakupić ziemię