Chciałbym poruszyć problem na temat dzieci które chodzą do naszej Wieszowskiej szkoły. Nie wiem jak to wygląda w innych miejscowościach, ale u nas nie jest to zbyt optymistyczne.
Po pierwsze nie działają na pasach światła, znaczy te takie pomarańczowe :roll: , mówiąc wprost jest zepsute

.
Po drugie, dzieci chcące przejśc na druga stronę po pasach muszą czekać około 5 minut, aż przejście na druga stronę stanie się możliwe.
Po trzecie, jest także wina kierowców samochodów ciężarowych, jadących zbyt szybko i w dodatku nie przepuszczących często owych dzieci. Kiedy te przechodzą przez pasy to jeszcze tylko chamsko trąbią by sie pospieszyły bo nie chce im się nawet zatrzymać!!!!!!!!!
Ja się na tym nie znam, ale moim zdaniem powinna tam czasami stać policja, albo chociaż by tylko jakąś makiete postawili, może to by trochę pomogło. Albo np. zrobić pod szkołą światło na rządanie, tak jak ma to miejsce w miastach.
Tak po prostu być nie moze :evil: . Mam nadzieję że nie jestem osamotniony w tym temacie....