Autor Wątek: Tworzenie stron w flash'u  (Przeczytany 1913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roxx

  • Maniak Forum
  • *****
  • Wiadomości: 285
Tworzenie stron w flash'u
« dnia: 15.01.2006 23:00 »
Witam mam takie pytanie, bo chce zrobić stronke włsnie w flash'u i chce sie dowiedzieć czy ktoś z was już miał z tym do czynieniea, znaczy czy ktośrobił itp. jeśłi tak to podpowiedzcie coś nie coś, jak gdzie i co ;) bo ja kompletne zero w tym temacie jak do tej pory. pozdrawiam.
"W życiu chodzi o to, aby uczyć się tak, by inni nie spostrzegli, że się człowiek uczy." Winston Leonard Spencer Churchill   
RaMZeS -----> Roxx
www.sound-studio.pl   Nagłośnienie, oświetlenie

Offline Screamer

  • Postopisarz [stopień 2]
  • *****
  • Wiadomości: 158
    • http://www.screamer.site.prv.pl
Tworzenie stron w flash'u
« Odpowiedź #1 dnia: 17.01.2006 00:06 »
Tworzenie stron we Flashu mi wiecej w sumie wspolnego z tworzeniem sekwencji wideo, nie tworzeniem stronek w stylu HTML. Wiecje sie tam napracujesz przy obrobce i tworzeniu grafiki do stronki niz przy samym kodowaniu.
Jesli jednak nie masz zielonego pojecia o tworzeniu stronek w HTML-u , to polecam od tego zaczac. Wystarcza na poczatek podstawy, ale dopiero polaczenie mocy HTML-a, JavaScript , PHP i innych jezykow pomocniczych z efektownym wygladem Falsh-a daje optymalne efekty.
Do toworzenia stronek we Flashu przyda Ci sie jakas przeznaczona do tego aplikacja. Osobiscie polecam Macromedia Flash MX. Wersja trial dostpna jest za darmo na stronie firmy Macromedia. Razem z nim dostepny jest szybki kurs podstaw obslugi programu jak i wprowadzenie do stworzenia swer pierwszej stronki we Falshu.
A co dalej ? To juz zalezy tylko od Twojej tworczej inwencji i zapalu do nauki. Materialow na necie jest sporo, wystarczy tylko wyciagnac reke (czy. Google/P2P ).

Tutaj masz prosta przykladowa stronek, ktore zrobilem by sie samodoskonalic w tej sztuce.

www.screamer.site.prv.pl/blood.html

Zrobilem ja po ok. tygodniu zabawy Flashem, wec naprawde nie jest to takie trudne.

Pozdrawiam...
"Jeśli jesteś w posiadaniu młotka, wszystko przypomina gwóźdź."

Offline Roxx

  • Maniak Forum
  • *****
  • Wiadomości: 285
Tworzenie stron w flash'u
« Odpowiedź #2 dnia: 17.01.2006 15:55 »
dzięki napewno sie bede bawić :) ale poświęce weekendy i ferie :P widze żę dużo nauki mnie czeka więc zajme sie szkołą, a potem tą nauką:)
Pozdro
"W życiu chodzi o to, aby uczyć się tak, by inni nie spostrzegli, że się człowiek uczy." Winston Leonard Spencer Churchill   
RaMZeS -----> Roxx
www.sound-studio.pl   Nagłośnienie, oświetlenie

Offline artm

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 158
Tworzenie stron w flash'u
« Odpowiedź #3 dnia: 17.01.2006 19:07 »
witam

screemer ........ bardzo fajny flash..... po tygodniu działania w flashu.....wyśmienity.


pozdraiwam artm

Offline Screamer

  • Postopisarz [stopień 2]
  • *****
  • Wiadomości: 158
    • http://www.screamer.site.prv.pl
Tworzenie stron w flash'u
« Odpowiedź #4 dnia: 17.01.2006 21:02 »
Heh, nom dzieki. Ale do pelni zaspokojenia swoich ambicji jeszcze dluga droga ^_^
"Jeśli jesteś w posiadaniu młotka, wszystko przypomina gwóźdź."